Jongensfietsen

Zoek je een stoere jongensfiets? Deze hebben wij in het assortiment. Veel kinderen beginnen voorzichtig aan met fietsen als ze rond een jaar of drie zijn. Eerst met zijwieltjes en uiteindelijk zonder. Mits de school op fietsafstand is, fietsen kinderen zelfstandig naar school als ze gemiddeld zo rond de acht jaar oud zijn. Dit hangt natuurlijk volledig af van de veiligheid van de route en van de bezorgdheid van de ouders. Zo is het ook niet vreemd als kinderen tot de laatste groep van de basisschool nog netjes afgezet worden door hun ouders/verzorgers.

Stoere jongensfietsen

Jongens worden in vergelijking met meisjes nog steeds gezien als het geslacht dat meer risico aangaat en niet terugdeinst voor mogelijk gevaar. Het speelgoed en kleding van jongens is daar dan ook op aangepast. Stevige stoffen en sterke materialen moet ervoor zorgen die nieuwe broek niet na één stoeipartij al vol gaten zit. Het moet niet alleen stevig zijn, maar het moet ook stoer zijn. Stoere prints van ridders of camouflage met kleuren zoals groen, blauw en rood spreken jongens over het algemeen het meeste aan.

Bij fietsen die bedoeld zijn voor jongens is het dan ook geen ander verhaal. De meeste jongensfietsen hebben wat meer donkere of juist hele felle kleuren en kunnen tegen een stootje. Dat betekent dat er weinig tierelantijntjes opzitten en de fiets met een goed zadel en stevige handvatten elke jongen onder elke omstandigheden aan zou moeten kunnen.

Jongensfietsen en stijl

Waar fietsen voor volwassen mannen vrijwel altijd een horizontale stang hebben tussen het zadel en het stuur, is dat bij jongensfietsen anders. Daar ligt de stang wel hoger dan bij een meisjesfiets, maar lager dan bij een fiets voor volwassenen. Dit heeft meer met de verhouding van de stang ten opzichte van het frame te maken, dan dat het ook daadwerkelijk een functie heeft. Jongensfietsen zijn uiteraard kleiner dan fietsen voor volwassenen en vandaar het verschil.