BLOG

Snel vooruit met een flinke tegenwind: de jongensfiets 16 inch

In Nederland kan het echt hard waaien. Je komt niet alleen sneller vooruit met een flinke tegenwind als je sterke beenspieren hebt, maar ook zeker als je op een kwalitatief hoogwaardige fiets rijdt. De beste jongensfiets om tegen de wind in te fietsen, is nog altijd wel de jongensfiets van 16 inch. Meer over deze stoere kinderfiets, lees je op deze pagina.

De jongensfiets 16 inch: een stoere kinderfiets voor jongens

De jongensfiets van 16 inch is een stoere kinderfiets die speciaal ontwikkeld is voor jongens die flinke afstanden af moeten leggen en hier wel wat extra ondersteuning bij kunnen gebruiken. Het zadel van de fiets zit lekker, de banen van de fiets zijn lekker stevig en de fiets zelf kan ook wel tegen een stootje. En omdat de fiets prima ondersteuning biedt tijdens het rijden, hoef je je geen zorgen te maken dat jouw zoon niet vooruit komt als het flink waait. Het is nog altijd flink doortrappen, maar de jongensfiets 16 inch biedt wel de beste ondersteuning bij harde tegenwind.

De jongensfiets 16 inch wordt aangeboden in diverse ontwerpen. Afhankelijk van de voorkeuren van jouw stoere zoon en het budget dat je gereserveerd hebt voor de fiets van je kind, kies je een jongensfiets 16 inch die je online wil kopen. Na het bestellen van de fiets, wordt het voertuig zo snel mogelijk thuis afgeleverd en kan jouw zoon zo snel mogelijk op de nieuwe fiets springen.

De jongensfiets 16 inch: voor wie?

De term ’16 inch’ betreft de maataanduiding van deze jongensfiets, gebaseerd op de grootte van de wielen van de fiets. Welke maat kinderfiets jouw zoon nodig heeft voor een goede ondersteuning tijdens het fietsen en een veilige rit op de kinderfiets, is afhankelijk van zijn lengte. Daarom wordt er vaak gekeken naar de kledingmaat van het kind (die de lengte van het kind goed weerspiegelt), om te bepalen welke kinderfiets hij of zij nodig heeft. De kinderfiets met een maat van 16 inch is over het algemeen het meest geschikt voor kinderen met kledingmaat 104 tot en met 110.

Heeft je zoon lang maat 110 gehad, maar is hij net uit deze kledingmaat gegroeid? Dan is een kinderfiets van 16 inch net iets te klein voor hem. Neem in dit geval een grotere fiets, zodat hij de beste ondersteuning krijgt tijdens het fietsen. Zit je kind net onder kledingmaat 104, neem dan een kleinere kinderfiets. Je kunt een fiets natuurlijk op de groei kopen, maar dit is niet zo veilig. Is een fiets net iets te groot, dan wordt fietsen namelijk lastiger en kan je kind sneller vallen. Gebeurt dit op een drukke weg, dan kan het echt gevaarlijk zijn. Neem daarom altijd de maat kinderfiets die bij jouw kind past, voor de beste ondersteuning tijdens het fietsen en op en top verkeersveiligheid voor jouw zoon. Alleen als je kind kledingmaat 104 tot en met 110 heeft, koop je een jongensfiets 16 inch.

Op zoek naar een geschikte jongensfiets?

Op zoek naar een geschikte jongensfiets?
Een fiets is niet meer weg te denken in het Nederlandse verkeer. Het is dan ook voor ieder kind van belang dat ze leren fietsen. In onze winkel vind je een breed assortiment kinderfietsen. Ook hebben we fietsen speciaal voor jonge jongens voor elke leeftijd. Naast de praktische kant van een fiets, wil het oog ook wat. Vooral jonge kinderen zijn dol op mooie fietsen die zijn versierd met stickers van hun favoriete superhelden of een fiets die veel weg heeft van een stoere motor. Denk daarbij aan de Spiderman fiets of de LF Boy jongensfiets.

Welke maat jongensfiets is geschikt voor mijn kind of kleinkind?

Bij het kiezen van een kinderfiets wordt er gekeken naar de wielmaat. De wielmaat wordt uitgedrukt in inches. Daarbij moet je bedenken dat een inch 2,54 centimeter is. Jongens van 2 tot 4 jaar, zitten op een fiets met een wielmaat van 12 inches. De leeftijdscategorie 4 tot 6 rijdt op een fiets met een wielmaat tussen de 16 en 20 inches. Dat is afhankelijk van de grootte van het kind. Rond de acht jaar wordt het een wielmaat van 22 inches en daarna wordt het ergens tussen de 24 en de 26 inches. Het is altijd verstandig om een fiets te ‘komen passen’ met de jongen voor wie je de jongensfiets aanschaft.

Kwaliteit van jongensfiets is van belang
Wij verzekeren je ervan dat onze fietsen van topkwaliteit zijn. Onze fietsen bestaan uit onderdelen van topmerken die prima kwaliteit garanderen. Daarom zijn onze fietsen stuk voor stuk degelijke, stabiele fietsen met stevige frames. Je koopt bij ons dus kwaliteit. Dit is belangrijk, want je wilt niet dat de fiets van je kind iets mankeert waardoor je kind mogelijk gevaar loopt in zijn deelname aan het verkeer. Ook hebben vrijwel alle jongensfietsen voor lagere leeftijden een dichte kettingkast zodat je kind niet vast komt te zitten met zijn veters of broek.

Mooie modellen jongensfietsen
Tegenwoordig is er zoveel keus bij het aanschaffen van een kinderfiets. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, of er is wel een themafiets van. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Ultimate Spidermanfiets. Spiderman is een van de grootste superhelden aller tijden. Voor de stoere jongen kan dan ook geen Spidermanfiets ontbreken. Een stevig en modern frame. Prachtige versieringen in het wiel, op het frame, het spatbord en de zijwieltjes. Naast dat we themafietsen hebben, zoals de Spidermanfiets wordt beschreven, hebben we ook meer neutralere fietsen voor jongens, die toch een hele stoere uitstraling hebben. Denk daarbij aan de Black Cruiser of de Volare Fat Bike. De Black Cruiser is in Amerika zeer populair. Daar zie je de ruige jongens met dit model langs de stranden en boulevards ‘cruisen’. Deze fiets heeft ook nog zijwieltjes, mochten die nog nodig zijn. De Volare Fat Bike is een moderne, en bovenal stoere, jongensfiets met een stevig frame en maar liefst zeven versnellingen. Opvallend aan deze fiets zijn de dikke banden die voor een extra robuuste uitstraling zorgen. Kijk voor ons hele aanbod jongens fietsen rustig rond op onze website.

 

Waar moet je aan denken bij het aanschaffen van een meisjesfiets?

Op zoek naar een geschikte meisjesfiets?
Bij de aanschaf van kinderfietsen kom je er al snel achter dat het nog een behoorlijke klus is om een goede fiets voor je kind te vinden. Al is het maar om de juiste maat te vinden. Tegenwoordig is er zoveel keus dat er niet alleen naar de praktische kant van een fiets wordt gekeken, maar de fiets moet er ook nog eens leuk uitzien. Zeker voor de meisjes. We hebben dan ook verschillende vrolijke, populaire meisjesfietsen in de aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan de Disney Frozen meisjesfiets, de Minni Bow en Jan Smit fietsen. Kijk verder op onze website voor het volledige assortiment.

Welke maat is geschikt voor mijn kind?
Bij het kiezen van een kinderfiets wordt er gekeken naar de wielmaat. De wielmaat wordt uitgedrukt in inches, net zoals bij een beeldscherm. Een inch is 2,54 centimeter. Kinderen van 2 tot 4 jaar, zitten op een fiets met een wielmaat van 12 inches. De leeftijdscategorie 4 tot 6 rijdt op een fiets met een wielmaat tussen de 16 en 20 inches. Dat is afhankelijk van de grootte van het kind. Rond de acht jaar wordt het een wielmaat van 20 inches en daarna wordt het ergens tussen de 24 en de 26 inches. Het is altijd verstandig om een fiets dus niet zomaar aan te schaffen, maar om als het ware ook het kind het fietsje te laten passen.

De kwaliteit van de fiets
Niet iedere fiets is van even goede kwaliteit. De kwaliteit is belangrijk voor de aanschaf van een (meisjes)fiets, want je wilt natuurlijk niet dat er iets aan de fiets mankeert en je kind daarmee in gevaar gebracht wordt. Ze fietsen over straat en nemen zo, hoe rustig de buurt of straat ook is, deel aan het verkeer. We bieden daarom fietsen aan die bestaan uit merkonderdelen waarvan je topkwaliteit mag verwachten. Zo kan je kind of kleinkind onbezorgd op zijn fiets rondrijden.

Speciale meisjesfietsen
Voor de meisjes hebben we luxe versierde fietsen en modellen waar ze helemaal versteld van staan en ze lekker op rond kunnen fietsen. Uiteraard zijn alle fietsen van topkwaliteit. Heel populair zijn de Disney Frozen meisjesfietsen. Dit mooie fietsje heeft een zachtblauw, en bovenal, stevig frame dat versiert is met de Disneyprinsessen Anna en Elsa. Verder heeft de fiets frisse witte bandjes en een afgesloten kettingkast zodat de prinsessenjurk, of andere kledij, er niet tussen kan komen. Verder heeft de fiets stevige zijwieltjes en een mandje voorop.

Naast de Frozen fiets hebben we ook nog de Minnie Bow meisjesfiets. Ook met frisse witte bandjes, een mandje voorop, maar deze fiets heeft een roze frame dat versierd is met Minnie Mouse en haar vriendinnetjes. De fiets heeft verder paarse accenten en een zitje achterop voor de pop of knuffel. Wie thuis een meisje heeft zitten die wat minder van de prinsesjes heeft, hebben we de oer Hollandse Jan Smit fiets. Deze fiets is ontworpen door de Volendamse zanger en heeft dan ook een bijbehorende uitstraling. Kenmerkend voor de fiets is de populaire voordrager.

De leukste kinderfietsen van de zomer

De zomer is het ideale seizoen om lekker op de fiets te stappen met het gezin en gezellige fietstochten te maken. Wil jij deze zomer ook lekker rondfietsen met je vrouw en kinderen, maar hebben je kinderen nog geen goede kinderfiets? Lees dan in dit artikel welke drie kinderfietsen de leukste fietsen voor deze zomer zijn en koop de meest trendy kinderfiets voor jouw zoon en/of dochter.

 

Trendy kinderfiets #1: meisjesfiets lolz blue 26 inch

De meisjesfiets lolz blue 26 inch is een moderne en trendy kinderfiets voor meisjes, die geschikt is voor meisjes tussen de 9 en 12 jaar. De fiets heeft niet alleen brede banden om lekker door bossen en over dijken te crossen, maar is ook voorzien van een extra stevige pakjesdrager. Neem je eten en drinken mee tijdens de fietstocht, dan kun je dit pakketje eenvoudig op de bagagedrager van de meisjesfiets lolz blue 26 inch vastmaken. En gaat je dochter na een lange vakantie weer naar school, dan kan haar schooltas ook gemakkelijk achterop de fiets geplaatst worden. Door de vrolijke kleur van de fiets, is de meisjesfiets lolz blue 26 inch een echte zomerfiets.

 

Trendy kinderfiets #2: Volare blue jeans jongenfiets 24 inch

De Volare blue jeans jongensfiets van 24 inch is een hoogwaardige fiets met een trendy uitstraling. Je zoon kan de fiets gebruiken om naar school te gaan of naar de sportclub in de buurt te fietsen, maar de fiets is ook geschikt voor langere fietstochten. Zo is de fiets zo ontwikkeld dat het voertuig zeker tegen een stootje kan, wat betekent dat je de fiets ook kunt meenemen voor wat meer ruigere fietstochten in de bergen, heuvels of bossen. En wil je een lunchpakketje meenemen voor tijdens de fietstocht? Dan zet je dit pakketje eenvoudig op de stevige bagagedrager van de fiets.

 

Trendy kinderfiets #3: meisjesfiets oma 26 inch

Wil je dochter graag een klassieke omafiets? Dan is de meisjesfiets oma 26 inch iets voor haar. De meeste traditionele omafietsen hebben geen versnellingen en zijn vrij kaal en eenvoudig, maar deze fiets is wel uitgerust met maar liefst drie versnellingen. Dit betekent dat de fiets niet alleen geschikt is voor kortere afstanden, maar ook voor langere fietstochten met het hele gezin. Zelfs als je lange fietstochten gaat maken in de bergen of in de bossen, is deze fiets met drie versnellingen erg geschikt. En omdat de fiets een handig rekje heeft op het voorwiel, kun je zelfs een picknickmand meenemen op de kinderfiets. Het rekje is zo gemonteerd, dat het fietsen met een grote mand helemaal veilig en bovendien erg gemakkelijk is.

 

Afhankelijk van de wensen van jouw kind en het budget dat je hebt voor een trendy zomerfiets voor jouw zoon en/of dochter, kies je eenvoudig een fiets uit het grote aanbod van Kinderfietsenvoordeel.nl. Omdat er zo veel verschillende fietsen worden aangeboden, vind je altijd wel een zomerse fiets die bij jouw kind past en bovendien binnen je budget valt.

Driewieler kopen

Driewieler

Als jouw kindje nog niet goed genoeg kan fietsen om een echte kinderfiets te kopen, kun je hem of haar een driewieler geven. Een driewieler maakt je kind net iets mobieler, maar is wel helemaal veilig voor een jonger kind die nog niet de motoriek heeft om echt rond te fietsen. Wil jij een nieuwe driewieler aanschaffen voor jouw zoon of dochter, maar weet je niet zo goed welke fiets je moet kiezen? Lees dan in dit artikel welke soorten driewielers er zijn en je hebt meer inzicht in de mogelijkheden die je hebt bij het aanschaffen van een nieuwe fiets.

De driewieler met duwstang

Een driewieler met duwstang is een fiets die uitermate geschikt is voor de allerkleinsten. Heeft jouw kind nog niet voldoende kracht om lang zelf rond te fietsen op een driewieler? Dan kun je deze fiets met duwstang aanschaffen. Je kind kan zelf fietsen, maar je kunt hem of haar ook ondersteunen door gebruik te maken van de stevige stang aan de achterzijde van de fiets. Bijkomend voordeel: de stang is extra hoog, zodat je niet steeds hoeft te bukken om je kind te duwen. Ook als je jouw kind uren moet duwen, krijg je geen last van je rug.

De driewieler met luchtbanden

Alle driewielers lijken misschien op elkaar, maar als je naar de banden van de fietsen kijkt zie je toch belangrijke verschillen tussen de verschillende soorten driewielers. Sommige fietsen hebben namelijk banden van kunststof of banden van hout, terwijl de iets luxere versie van de fiets vaak uitgerust is met luchtbanden. In feite maakt het niet uit welke banden de fiets heeft, want driewielers zijn altijd zo ontworpen dat jouw kindje er comfortabel op rond kan rijden. Het enige verschil tussen de fietsen met harde banden en de fietsen met luchtbanden, is dat de fietsen met luchtbanden net wat meer trillingen opvangen.

De meegroei driewieler

Een meegroei driewieler is een fiets die je aan kunt passen door diverse stangen te verstellen. Dit betekent dat de praktische fiets meegroeit met kinderen vanaf 6 maanden, waardoor de fiets langer te gebruiken is. Vind je het zonde om een fiets aan te schaffen die je kindje door de snelle groei maar even kan gebruiken, dan kun je deze fiets voor je kindje kopen. De fiets groeit niet alleen mee, maar zorgt er ook voor dat jouw kindje zich altijd honderd procent veilig voelt en de wereld kan ontdekken in een veilig voertuig.
Zoek de perfecte fiets voor jouw kind
Nu je weet welke driewielers er allemaal verkocht worden, is het wellicht gemakkelijker om te beslissen welke fiets bij jouw zoon of dochter past. Kies je voor een fiets met duwstang of kan jouw kind ook zonder hulp fietsen? Koop je een fiets met harde banden van hout of kunststof of vind je de luchtbanden toch echt prettiger voor jouw zoon of dochter? En kies je een fiets die je niet kunt verstellen of ga je toch liever voor een fiets die mee kan groeien met jouw zoon of dochter? Stel jezelf deze vragen en je vindt eenvoudig de driewieler die echt bij jouw kindje past.

Loopfiets

De belangrijkste voordelen van een loopfiets

Als je kind nog niet goed op een driewieler kan fietsen, kun je een loopfiets aanschaffen. Een loopfiets is een fiets die geen trappers heeft, maar vooruit gebracht wordt door op de fiets te gaan zitten en de voeten te bewegen. Een snelle en gemakkelijke manier voor kinderen om zich voort te bewegen, zonder dat zij een echte fiets moeten beklimmen om vooruit te komen.

 

Twijfel jij of je een loopfiets aan wil schaffen voor jouw zoon of dochter? Lees dan meer over de voordelen van een loopfiets in dit artikel en laat je overtuigen deze handige fiets voor jouw kind aan te schaffen.

 

Voordeel 1: je kind verbetert spelenderwijs de coördinatie

Een loopfiets is niet alleen leuk en gemakkelijk, maar het leert je kind ook nog eens iets. Zo leert je kind tijdens het gebruik van de fiets de coördinatie tussen lopen, rijden, sturen en stoppen en dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Zeker als je wil dat jouw kind snel kan leren echt te fietsen, is het een aanrader om met een loopfiets te beginnen.

 

Voordeel 2: je kind leert een evenwichtsgevoel te ontwikkelen

Om rechtop te blijven staan bij het gebruik van een loopfiets, moet je kind een goed evenwicht hebben. In het begin zal het lastig zijn om rechtop te blijven staan met de fiets en zeker als je kind hard vooruit gaat, maar later wordt dit steeds gemakkelijker. Dit komt omdat het evenwichtsgevoel van je kind ontwikkeld wordt door het gebruik van de fiets, waardoor het fietsen steeds gemakkelijker wordt. Uiteindelijk wordt fietsen niet alleen gemakkelijker, maar zorgt het verbeterde evenwichtsgevoel er ook voor dat andere activiteiten en bewegingen gemakkelijker worden.

 

Voordeel 3: je kind ontwikkelt een gevoel voor snelheid, afstand en ruimtelijk inzicht

Naast het verbeteren van de coördinatie en het evenwichtsgevoel, helpt de loopfiets jouw kind ook een gevoel voor snelheid, afstand en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Het kind leert hoe hard de fiets kan gaan en wat dit betekent als je rondfietst op straat of in de woonkamer, maar ook hoe snel iets dichtbij komt als je een bepaalde snelheid hebt. Hierdoor wordt het ruimtelijk inzicht beter en hier heeft je kind de rest van zijn of haar leven profijt van.

loopfiets puky rood

loopfiets puky rood

Voordeel 4: de fiets geeft je kind zekerheid

Omdat de voeten aan de grond blijven staan bij het gebruiken van de loopfiets, geeft de fiets een gevoel van zekerheid. Dit gevoel van zekerheid in combinatie met de goede ervaringen die jouw kind opdoet tijdens het lopen met de loopfiets, stimuleren je kind om door te gaan en zich steeds verder te ontwikkelen. Kortom: het gebruiken van een loopfiets is niet alleen leerzaam, maar ook leuk voor je kind!

 

Ben jij overtuigd van de voordelen van een loopfiets? Bekijk dan direct ons grote aanbod loopfietsen en koop jouw favoriete fiets eenvoudig en snel online. Je zal al snel merken dat je kind zich steeds verder ontwikkelt en bovendien plezier krijgt in het fietsen, wat het aanschaffen van een loopfiets zeker de moeite waard maakt.

Meisjesfiets

Drie keuzes die je moet maken bij de aanschaf van een meisjesfiets

Bij het kopen van een nieuwe fiets voor jouw dochter, zijn er drie dingen waar je in ieder geval aan moet denken. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste keuze maakt bij het aanschaffen van een nieuwe meisjesfiets voor je kind, beschrijven we in dit artikel welke drie belangrijke keuzes je in ieder geval moet maken. Ga je een fiets kopen voor jouw dochter? Dan raden we je zeker aan om dit artikel goed door te lezen, zodat je niets over het hoofd ziet bij het kopen van een nieuwe fiets.

 

Keuze #1: de maat van de meisjesfiets

Als je een fiets voor jezelf koopt, hoef je niet na te denken over de maat van de fiets. Fietsen voor volwassenen worden verkocht in standaard afmetingen en je kunt de maat van de fiets alleen veranderen door het stuur en/of het zadel wat hoger te zetten. Koop je een fiets voor je dochtertje, dan moet je er rekening mee houden dat er diverse maten beschikbaar zijn. De maat die jouw dochter nodig heeft, is afhankelijk van haar lengte. Je kunt het beste uit gaan van de kledingmaat van jouw dochter om de juiste maat kinderfiets aan te schaffen, want de kledingmaat en de fietsmaat van jouw kind zijn eenvoudig met elkaar te linken. Meer weten over het kopen van de juiste fietsmaat? Lees dan meer over het vinden van de juiste maat kinderfiets in dit artikel.

volare liberty 16 inch wit voor meiden

volare liberty 16 inch wit voor meisjes

Keuze #2: de accessoires van de meisjesfiets

Sommige meiden hebben echt nog zijwieltjes nodig om te fietsen, terwijl andere kinderen al zonder zijwieltjes kunnen fietsen. Vraag jezelf niet alleen af of jouw dochter nog zijwieltjes nodig heeft, maar stel jezelf ook de vraag welke accessoires de meisjesfiets verder nog moet hebben. Denk hierbij aan handremmen, maar ook aan een mandje, een rekje en ga zo maar door. En heeft je kind nog een meisjesfiets nodig met zijwieltjes? Dan is het verstandig om een fiets te kopen met zijwieltjes die eenvoudig te demonteren zijn, zodat je de wieltjes eraf kunt halen als je kind begint met het fietsen zonder ondersteuning.

 

Keuze #3: het design van de meisjesfiets

Tot slot moet je natuurlijk ook kiezen hoe de nieuwe meisjesfiets voor jouw kind eruit moet zien. Deze keuze maak je waarschijnlijk niet alleen zelf, maar samen met je dochter. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw kind blij is met de fiets die ze krijgt, maar je hoeft geen fiets aan te schaffen met een opvallend design als je dit zelf niet ziet zitten. Er zijn zo veel verschillende soorten meisjesfietsen, dat je altijd wel een fiets kunt vinden die bij jouw dochter past en die ook jouw goedkeuring heeft. En wil je echt slim een nieuwe fiets kopen? Kies dan een meisjesfiets met een design dat over een paar jaar ook nog leuk is. Op deze manier kan de fiets nog gebruikt worden door een jonger zusje, maar kun je de fiets ook gemakkelijker verkopen als jouw dochter er niet meer op rijdt.

Jongensfiets

Een goede jongensfiets kopen: drie belangrijke tips

Ga je geld investeren in een nieuwe fiets voor jouw zoon, dan wil je natuurlijk wel dat jouw investering goed uitpakt. Gebruik je de tips in dit artikel bij het aanschaffen van een nieuwe jongensfiets, dan weet je zeker dat je een fiets aanschaft die echt bij jouw zoon past en waar hij voor lange tijd met plezier op kan fietsen.

 

Tip 1: achterhaal de juiste maat fiets met de kledingmaat van je kind

Een fout die veel mensen maken bij het kopen van een fiets, is dat ze een te kleine of te grote fiets kopen. Dit komt omdat veel mensen bepalen welke maat jongensfiets een kind nodig heeft door te kijken naar de leeftijd van het kind en niet door te kijken naar de lengte van het kind. Omdat de leeftijd van een kind niets zegt over de lengte van een kind (kinderen kunnen ook groter of kleiner zijn dan gemiddeld!) is dit geen goed uitgangspunt bij het kopen van een fiets. Waar je wel vanuit kunt gaan bij het kopen van een jongensfiets, is de kledingmaat van jouw kind. Welke fietsmaat bij welke kledingmaat hoort, lees je in dit artikel.

 

Tip 2: kies een jongensfiets voor de lange termijn

Het is beter om een fiets te kopen waar je kind langer mee kan doen. Zit je zoon net tussen twee fietsmaten in, dan kun je beter kiezen voor een fiets in een grotere maat. Tot je kind echt goed op de fiets kan rijden, zet je het zadel en het stuur wat verder naar beneden. Groeit je zoon, dan kun je het stuur en het zadel weer omhoog zetten. Koop je een fiets waarbij je het zadel en het stuur meteen helemaal omhoog moet zetten en groeit je zoon nog een beetje, dan is de fiets al niet meer goed. Investeer dus niet in een jongensfiets voor nu, maar kijk ook naar de toekomst.

 

Tip 3: meer kinderen? Kies een jongensfiets die iedereen leuk vindt

Heb je meerdere zoons in diverse leeftijdscategorieën, dan is het verstandig om de andere kinderen ook mee te laten beslissen bij het kopen van een fiets. Is de oudste zoon te groot geworden voor de fiets, dan kan de jongensfiets namelijk doorgegeven worden aan het jongere broertje. Vindt hij de fiets niet leuk, dan kan het nog een heel gedoe zijn om hem op de fiets te krijgen. Betrek hem daarom bij het uitkiezen van de fiets en je weet zeker dat hij de jongensfiets ook zal gebruiken. Uiteraard ligt het eindoordeel bij je zoon en bij jou als ouder, maar het inwinnen van advies van anderen kan zeker geen kwaad.

 

Heb je geen andere kinderen die de jongensfiets ook kunnen gebruiken? Dan is het verstandig om een neutrale fiets aan te schaffen, want dit soort fietsen doen het beter in de verkoop. Is jouw kind te groot geworden voor de fiets, dan kun je de fiets gemakkelijker doorverkopen als het om een fiets met een neutraal design gaat.

Jongensfiets Volare Thombike city 16 inch

Jongensfiets Volare Thombike city 16 inch