Loopfietsen

De beste loopfietsen koop je online via onze webwinkel. Loopfietsen of evenwichtsfietsen zijn de laatste jaren een grote trend geworden onder ouders met jonge kinderen. De loopfiets heeft vele grote voordelen voor ouders met een kindje tussen de 1 en 3 jaar oud. Met de loopfiets krijgen deze kinderen namelijk het lopen of het gebruik van hun benen veel sneller stevig onder de knie. De bewegen hun beentjes snel, wat onder andere goed is voor de spieren.

Daarnaast is de ontwikkeling van het evenwicht het grootste voordeel aan de loopfiets. Omdat de fiets geen zijwieltjes heeft, moeten de kinderen zelf hun evenwicht zoeken. Het voordeel voor de kleine kinderen is dat ze zelf hun voeten op de grond houden tijdens het loopfietsen en daarmee al een groot deel van het evenwicht opvangen. Je kunt als kind zelf zoeken naar de balans die nodig is om vooruit te komen.

Loopfiets en snelheid
Andere positieve ontdekkingen van de loopfiets zijn het feit dat kinderen leren om te zoeken naar een juiste snelheid. Als ze klein zijn zit die zoektocht hem juist in het niet te langzaam gaan omdat je daardoor makkelijker valt. Hoe ouder de kinderen en hoe zelfverzekerder, hoe meer ze de snelheid op zullen zoeken. Hoe snel kun je gaan met een loopfiets zonder dat je het als
ouder te gevaarlijk vindt worden. Voor ouders is een kindje op een loopfiets een fijne oplossing om ervoor te zorgen dat je iets sneller van a naar b gaat.

Van loopfiets naar kinderfiets
De loopfiets zorgt er dus voor dat kinderen een goede balans vinden, dat ze om leren gaan met snelheid en dat ze hun benen sneller ontwikkelen. Zonder twijfel kun je wel zeggen dat de loopfietsen daarmee een perfecte voorbereiding zijn voor het echte werk, de kinderfiets.
Nu het effect is bewezen, zal de trend van de loopfiets zich nog wel even doorzetten.