Omafietsen
Een hippe omafiets voor je kind? Het kan door een omafiets op onze webshop te kopen. Hoewel de associatie naar omafietsen vrij weinig te maken heeft met kinderen voor fietsen, is er wel degelijk een categorie omafietsen met het formaat kinderfiets. De omafiets is een typisch Nederlands model en staat in het buitenland ook bekend als de Dutch oma bike. Deze fietsen zijn geïnspireerd op de modellen waar al sinds jaar en dag op gefietst wordt. Onze oma’s hadden er allemaal een, vandaar de naam.

Omafiets is een unisex fiets
De omafiets heet geen opafiets en wordt daarom alleen geleverd met een lage stang. Maar dat betekent gelukkig niet dat jongens niet op de fiets mogen fiets. Deze fietsen zijn unisex.
De omafiets is een degelijk model zonder al te veel poespas. Dat maakt dat deze fietsen lang meegaan en gebouwd zijn om dagelijks te gebruiken.

Omafiets is tijdloos
Omafietsen werden vroeger gebruikt door vrouwen om onder andere boodschappen mee te doen en afstanden binnen de stad of het dorp af te leggen. Wat dat betreft is er weinig veranderd in de reden die we hebben om een fiets te gebruiken. Ook kinderen gebruiken hun fiets om naar school of een andere locatie in de buurt toe te gaan en je verwacht dat je fiets dit een aantal jaar volhoudt.